Villa's

De dorpskern van Moraira bestaat vooral uit appartementen en een enkel hotel. Ook net buiten het centrum vind je wat hotels en een eenvoudige camping. Het grootste deel van de toeristen die in Moraira verblijft doet dat in villa's. Deze staan soms vlak bij de dorpskern, maar ook vrij vaak in urbanisaties en straten die wat meer landinwaarts gelegen zijn of die vlak bij de kust van Moraira staan. Het verblijven in een villa heeft voor- en nadelen. De vrijheid en het feit dat je lekker privé vakantie viert zijn voor veel gasten in Moraira een belangrijke factor om voor een villa te kiezen. Lekker zwemmen in je eigen zwembad, 's avonds de barbecue aansteken en lekker de hele dag in je zwembroek, badpak of bikini rondlopen als je dat wilt... hoeveel gevoel van vrijheid wil je hebben?

Costa Blanca bezienswaardigheden

Moraira ligt aan de Costa Blanca. Behalve zon, zee en strand heeft de Costa Blanca ook een aantal bezienswaardigheden en attracties te bieden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Costa Blanca op een rijtje gezet:
Costa Blanca bezienswaardigheden top 10

 

Een villa in Moraira huren

Om van de luxe van een villa met zwembad te genieten heb je geen tonnen op de bank nodig. Als je wilt kun je er natuurlijk eentje voor jezelf aanschaffen, maar eenvoudiger voor de meeste mensen is om gewoon een villa te huren voor je vakantie. Van de vele vakantiewoningen die in Moraira staan worden er heel wat verhuurd aan derden. Soms doe je direct zaken met iemand die één villa in Moraira heeft, soms heb je te maken met een bedrijfje dat meerdere villa's in Moraira bezit. Redelijk wat huiseigenaren werken ook met tussenpersonen. De huurprijzen liggen in Moraira gemiddeld iets lager dan wat je voor vergelijkbare villa's betaald in bij het grote publiek meer bekende plaatsen zoals Dénia. Altea of Calp. Juist dit feit maakt het huren in Moraira extra aantrekkelijk.

De prijs die je betaalt voor het huren van een villa is van heel veel factoren afhankelijk. De ligging, grootte en de voorzieningen bepalen voor een groot deel de prijs. Uiteraard zijn er ook flinke verschillen per reisperiode (het hoogseizoen is aanzienlijk duurder dan andere periodes) en hangt het veel af van de winstmarges die de eigenaar en eventueel een tussenpersoon willen hebben. Kijk bij het vergelijken van prijzen vooral ook naar wat er inbegrepen is. Niet zelden komen er reserveringskosten, schoonmaakkosten en/of het verbruik van gas, elektra en water nog bij.

Een villa kopen in Moraira

Er is altijd een vrij groot aanbod van villa's in Moraira. Wie een villa wil kopen die kan shoppen in verschillende prijsklassen. Het meeste aanbod is er in bestaande woningen, echter zijn er ook altijd wel wat nieuwbouwvilla's te kopen. Sinds 2008 is het aanbod van villa's in Moraira toegenomen en zijn de prijzen een stuk gedaald, soms tot tientallen procenten goedkoper. Of dit dan hét moment is om een villa te kopen is een vraag die niemand met zekerheid kan beantwoorden. Feit is wel dat er ook in Moraira nu sprake is van een kopersmarkt. Met een zelfde hoeveelheid geld kun je een mooiere, betere of grotere villa kopen dan een aantal jaren geleden. De ligging van een villa is sterk bepalend voor de prijs / waarde van een villa. Ga voordat je iets koopt je goed oriënteren, bezoek meerdere villa's en probeer een zo compleet mogelijk beeld van de lokale woningmarkt te krijgen voordat je tot de aankoop van een villa overgaat. Moraira telt een vrij groot aantal makelaars waar je vrijblijvend binnen kunt wandelen.

Aanbieders van villa's

Makelaars en verhuurders van villa's in Moraira:

Uw advertentie hier? Neem contact met ons op.

Meer info over Moraira

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Moraira:
Moraira informatie
Moraira informatie
Moraira op mooiste dorpjes.nl
Moraira tips
Moraira weer & klimaat

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy