Stranden van Moraira

Het strandleven hoort net bij Moraira, net als bij iedere badplaats aan de Costa Blanca. In en bij Moraira kun je uit verschillende stranden. In de zomermaanden is er op de drie stranden van Moraira een strandwacht aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Meestal hebben de stranden van Moraira de Blue Flag status. Dit betekent dat de stranden ecologisch gezien tot de beste stranden ter wereld behoren. Wie met de hond naar het strand wil gaan die kan dat vergeten in Moraira. Er geldt op alle stranden van Moraira een strikt hondenverbod.

Op deze pagina bieden we een overzicht van de stranden van Moraira.

Platja de l’Ampolla

In oppervlakte is het strand van l’Ampolla het grootste strand van Moraira. Het ligt gebogen zandstrand ligt direct ten zuiden van het centrum van Moraira. Gemiddeld kent het strand een breedte van ongeveer 25 tot 30 meter. Aan de zuidkant gaat het zandstrand over in een rotsachtig gebied waar twee kunstwerken op staan. Hier kun je uitstekend snorkelen.

Platja de l’Ampolla is in de zomermaanden druk bezocht. Bij het strand vind je een parkeerplaats aan de noordzijde waar je betaald kunt parkeren. In de straten ten westen van het strand vind je ook betaalde parkeerplaatsen. Gratis parkeren kun je doen op het parkeerterrein aan de zuidkant van het strand, langs de weg richting Calpe.

Het strand is uitermate geschikt voor families met kinderen omdat het fijne zandstrand zeer geleidelijk overgaat in de over het algemeen zeer rustige zee. Overdag is er vanaf 11 uur ‘s morgens tot 19 uur ‘s avonds toezicht door een strandwacht. Aan het strand zit een strandbar (zelfbediening) met een groot terras dat grotendeels in de schaduw ligt.

Platja de l’Ampolla in Moraira

Platja de las Platgetes

Iets verder ten zuiden van Moraira ligt Platja de las Platgetes. Dit is een kleiner zandstrand dat aan de noord- en zuidkant enkele rotspartijen heeft. Platja de las Platgetes is minder massaal dan de andere twee stranden. Er ligt slechts een bescheiden parkeerplaats bij het strand. Net als bij de andere twee stranden van Moraira is er ook hier in het seizoen overdag toezicht door een strandwacht. Rondom het strand vind je enkele bars en restaurants. Op het strand vind je voetendouches waar je je voeten af kunt spoelen.

Langs Platja de las Platgetes ligt een kleine wandelpromenade met daaraan een grasveld met wat palmbomen. Deze plek is populair onder mensen die wel van het uitzicht op zee willen genieten maar die niet op het zand willen liggen. Tussen de palmbomen kun je de schaduw opzoeken.

Platja de las Platgetes in Moraira

Platja del Portet

Platja del Portet ligt aan de noordkant van Moraira. Het 305 meter lange zandstrand heeft op de meeste plekken een breedte die beperkt blijft tot slechts enkele meters. Alleen op de twee uiteindes loopt de breedte uit naar maximaal een meter of twintig. Opvallend feit is dat je op dit strand bijna alleen maar Spanjaarden ziet. Nederlandse, Engelse of Duitse toeristen tref je hier amper aan. Dat heeft vooral te maken met het tekort aan openbare parkeerplaatsen in de nabijheid van het strand. Omdat er vooral Spanjaarden komen heeft Platja del Portet een authentiekere sfeer dan de andere twee stranden. Dit geldt vooral op zaterdagen en zondagen. Je ziet dan op de terrasjes op de wandelpromenade langs het strand vooral ook families die met z’n allen genieten van bocadillos, tapas of paella.

Wat ons betreft is Platja del Portet het leukst gelegen strand van Moraira. Dat ligt vooral aan de verhogingen aan beide kanten van de baai en het zeewater dat direct bij het strand een fraaie azuurblauwe kleur heeft als de zon schijnt. De verderop in het water gelegen bootjes maken het totaalplaatje compleet.

Platja del Portet in Moraira