Reizen naar Moraira

Moraira ligt over de weg ongeveer tweeduizend kilometer van Utrecht. Een deel van de mensen kiest ervoor om deze afstand met de auto af te leggen, zodat ze ook ter plaatse hun eigen auto ter beschikking hebben. Een ander deel van de toeristen die hun vakantie in Moraira vieren kiest voor de snelheid van een vliegreis naar de Costa Blanca. De prijs zal voor sommigen ook meewegen. Vliegen plus ter plaatse een auto huren is vaak duurder dan wanneer je met de eigen auto richting Moraira reist. Zeker als je met vier of vijf personen moet vliegen kan het prijsverschil aanzienlijk zijn.

Reizen naar Moraira

Met de auto naar Moraira reizen

Er zijn vier autoroutes die naar Moraira leiden. In alle gevallen rijdt je door België en Frankrijk. In alle drie de gevallen is de afstand vanaf de provincie Utrecht om en nabij de tweeduizend kilometer. Wie wat zuidelijker woont die zal waarschijnlijk iets minder moeten rijden, wie noordelijker woont die zal wat meer moeten rijden. De route via Luxemburg zorgt ervoor dat je knelpunt Parijs ontwijkt. Het deel ten zuiden van Dijon kan echter erg druk zijn, zeker in de weekeindes in de zomermaanden. Deze route wordt de Autoroute du Soleil genoemd omdat het voor een groot aantal vakantiegangers dé route naar het zonnige zuiden is.

De route via Parijs, Clermond-Ferrant en het Viaduct van Millau is ook ene populaire route. Je moet er hier wel rekening mee houden dat je ten zuiden van Millau een stuk hebt met soms vrij pittige hoogteverschillen. Een volgeladen auto met een relatief zwakke motor kan daar problemen mee hebben. Je ziet regelmatig auto’s met caravans stranden hier vanwege een oververhitte motor. Een variant op deze route is om de A20 via Toulouse te nemen in plaats van de A71 te vervolgen die vervolgens overgaat in de A75.

Een klein deel van de vakantiegangers richting Moraira kiest voor de westelijk route. Deze variant gaat Via Aquitanië. Na Parijs ga je richting Tours. Vervolgens ga je via Poitiers, Bordeaux en Biarritz richting de westelijke grensovergang tussen Frankrijk en Spanje. Via Pamplona en Zaragoza vervolg je de route richting Valencia om van daaruit af te zakken richting Moraira.

Welke route je ook neemt over de snelweg: in alle gevallen zul je tol moet betalen. Het exacte tolbedrag hangt af van de gekozen route en het voertuig waar je mee rijdt. Voor een auto met caravan betaal je meer dan voor een auto alleen. Voor een motor betaal je in Frankrijk iets minder. Bij campers, caravans en aanhangers hangt het tarief in Frankrijk mede af van de hoogte en/of gewicht. In Spanje vallen de motor en personenauto in de zelfde tariefklasse. Betalen van tol kan contant of met creditcard. Betalen met een gewone bankpas met pin kan in toenemende mate, maar absoluut niet altijd.

Houd er rekening mee dat het op alle routes door Frankrijk in de zomermaanden erg druk zijn. De zaterdagen zijn over het algemeen het drukste, maar ook de vrijdag en zondag kunnen erg druk zijn. Sommige zaterdagen in juli en augustus worden aangeduid als Zwarte Zaterdag. Dit zijn zaterdagen waarbij er in beide richtingen sprake is van extreem druk verkeer in Frankrijk, met veel ongelukken en files ten gevolge. Als het enigszins kan zou je moeten proberen de drukste dagen in de zomer te vermijden.Vliegen naar Moraira

Moraira heeft zelf geen internationaal vliegveld. Om met het vliegtuig naar Moraira te reizen kun je naar Alicante of Valencia vliegen. Alicante Airport (El Altet) ligt op ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Moraira. De noordelijker gelegen luchthaven van Valencia ligt op ongeveer 130 kilometer van Moraira. Op beide luchthavens vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Nederland is Transavia veruit de meest gebruikte maatschappij om mee naar Alicante te vliegen.

KLM is ook een optie. Op zowel Valencia als Alicante kun je tegenwoordig met KLM vliegen. Ryanair en Vueling bieden vaak ook goedkope vluchten aan. Een retourticket naar de Costa Blanca is vaak het goedkoopste als je deze tijdig boekt. Zeker voor de schoolvakanties kunnen de tarieven voor vertrek op een zaterdag snel oplopen, soms wel richting de vijfhonderd euro voor een retourticket. Door tijdig te boeken kun je de goedkoopste vliegtickets vinden.

Bekijk vliegtickets van Transavia naar Alicante

Bekijk vliegtickets van Transavia naar Valencia

Vliegen naar Moraira

Vanaf het vliegveld naar Moraira

Er zijn eigenlijk maar twee goede opties om vanaf de internationale luchthavens van Alicante of Valencia naar Moraira te reizen: met de taxi of per huurauto. Indien je met de taxi gaat dan moet je rekenen op een prijs voor een enkele rit die gemiddeld tussen de 100 en 180 euro ligt.

Auto huren

Voor veel mensen is een huurauto onmisbaar als ze een vakantie in Moraira vieren. Een uitzondering is natuurlijk als je je eigen auto bij hebt of als je accommodatie in het centrum van Moraira ligt. In het laatste geval is een huurauto vaak nog een interessante optie als je van plan bent om er een paar keer op uit te trekken. Georganiseerde excursies vanuit Moraira komen niet zoveel voor. Huurauto’s zijn aan de Costa Blanca vrij gunstig geprijsd. Let wel goed op als je prijzen met elkaar gaat vergelijken. De basisprijs kan door verschillende elementen nog flink opgedreven worden. Zo zijn er verhuurders zoals Goldcar die je verplicht een volle tank brandstof af laten nemen tegen prijzen die vaak hoger liggen dan de prijs aan de pomp. Alle diesel of benzine die in de auto overblijft bij inleveren heb je wel betaald maar krijg je niet terug. Pure winst voor de autoverhuurder. Als je een villa huurt in Moraira kijk dan zeker ook eventjes of de verhuurder samenwerkt met een betrouwbare lokale verhuurder.

Wij huren zelf tegenwoordig onze huurauto’s altijd via Sunny Cars. Dit bedrijf werkt al tientallen jaren als tussenpersoon en heeft een goede reputatie opgebouwd. Als je bij hen huurt is een all-in verzekering altijd inbegrepen en hoef je geen verplichte tank brandstof af te nemen.

Bekijk huurauto’s vanaf Alicante Airport bij Sunny Cars

Bekijk huurauto’s vanaf Valencia Airport bij Sunny Cars

Een huurauto in Moraira